Yamaha MOTOR WILL NOT GO PAST 2900 RPM

by eddie savini
(clearwater florida)

I have a 2007 yamaha 50 horses outboard it will start will rav fine in neutral and in gear out of the water but when in the water and in gear it won't run passed 2900 rpm.

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

Yamaha 40 won't rev up

I have inherited a boat fitted with a 1994 yamaha 40 forward steer. It starts and idle fine, but I can't get the choke lever or the throttle lever past 35degrees in forward of reverse. Seems to be a lock of some sort preventing either lever past the idle position. Any help would be appreciated.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

i have a 1998 yamaha 90 2 stroke 3 cylinder

by pab
(miami, fl )

the engine starts right up,when its out the water i can put it in gear,when its in the water it dies out,when i put in gear on low it moves when i put more power it starts revving high and dont move,i would have to put it back to a lower speed to run normaly,some told me its the cylinders or carberrater would you be able to help me thank you

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

9.9 yamaha kicker

I was underway using my 9.9 yamaha kicker trolling for salmon. All of a sudden it just stoped moving the boat. The prop still spins in gear but it doesn't push the boat anymore. What in the world happened?

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

1996 90 Yamaha overheating

by Jack
(Stafford Springs, CT)

My 1996 Yamaha 90 is running hot. Recently I was running the engine at around 4500 rpm when it slowed to 2900 by itself. I couldn't get it any higher than that. I headed back toward the ramp and within 30 seconds it quit. I tried to restart several times but all I could get was a brief sputter. Back at the ranch I checked for fuel problems, found the pump not working. I changed it. Now it pumps fuel. Started the motor, it runs, but rpms jump around. It will run for a few minutes, then stall. It will immediately restart if I try it. I have a heat warning light flash after about two minutes running. The water coming out is hot, not warm. I checked the thermostat, it opens at 125F, which it should, The relief valve is not stuck. My next thought is possibly the engine is not getting enough oil in the fuel. How do I check this? If I hook up a portable tank with gas/fuel already mixed will this help diagnose the problem?
How do I check the oil pump/screen?
Thanks

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

Yahama 150 outboard starter motor runs in reverse

My 2000 Yahama 150 outboard on a Skeeter has developed a reversed turning starter motor. However, when jumper cables are used from the boat's battery, it will turn correctly and start the motor. Suggestions on where the problem may lie?

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

yamaha 55hp outboard.motor compression suddenly get higher

by shane
(fernndina beach, fl)

i have a 1995 yamaha 55hp outboard. everything had been working fine but now i am having starter issues. i have replaced and double checked the battery and batery cables. all are good. i have had the starter cleaned and new brushes put in it. the starter barely turns the motor over. i am able to pull start it. none of these things have fixed my problem. i have done everything but replace the starter. any ideas? i am lost.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

Yamaha 2 stroke 225 hp fuel injected looses power

I have a Yamaha 2 stroke engine with fuel injection. It was running great at 30 knots but suddenly it stopped cold. I was able to restart the boat but only ran at about 9knots. The fuel didn't have water in it. The filter is fine. We used the same amount of fuel going 9 knots as we would have going 30 knots. Any thoughts?

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

200 hp yamaha carburated

i have a 200 hp yamaha that stalls after running 3/4 throttle for 2 to 5 minutes. stop and let idle for a while and runs good for short time before stall, intake in tank is clear, installed new fuel line from tank to engine. did not correct can you help

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

controls for Yamaha outboard motor

by Joe
(Picnic point ,sydney)

But it has dual stations.Dose any 1 know what kind of controls i need cause having trouble getting both staions working together... help please
im running a yamaha 200hp 2stroke..
thanks joe..

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

yamaha 150

by samuel
(puerto rico)

fallo en en motor yamaha 150. cuando muevo el trim el fallo termina

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

AET150 Yamaha 4stroke outboard

by lloyd
(208 Idora Ave, vallejo, Ca. 94591)

I've 150hp yamaha 4stoke outboard, purchased in 2007. My problem is when I engaged the motor foward I can only do 1400 rpm top speed. The engine seem like it running on single cyclinder. I have no problem starting the motor in neutral. Help.. can you please me some advice.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

40hp 2 cycle Yamaha tilt goes up but not down

by george thomas
(Alvin, Texas, USA)

i have a 1962 40hp 2 cycle Yamaha out board motor. runs great but the tilt and trim does not work right. the motor will go up but will not come down. when i push the trim button to lower the motor all it does is make a clicking noise at the motor. can you help with the problem?

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

8 hp yamaha outboard

Starts and runs really good for about 5 minutes then quits, no matter what throttle speed. always restarts but then same thing all over again. have cleaned carb and changed plugs. thanks for any help.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

1989 Yamaha 130hp wont stay running at idle

by Kevin
(SCS, Mi)

I am having problems with my outboard. I am having trouble starting it. At idle or low speeds it sputters and stalls. At high speeds it runs great. Ill turn the throttle down after running it high for awhile and it will run good for sometime then start sputtering again. I have tried seafoam in the gas and new plugs.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

Yamaha CV 50 tilt problem

by Josh H
(Gold Coast QLD Australia)

Hi, if any one could help would be much appreciated.

I own CV 50hp Yamaha outboard.

When using on weekend under throttle i used my electric tilt switch which has always worked fine when i stopped it no longer tilted.

It seems to work when under load or throttle but when stationary it simply clicks.

After observing from home with the lid off, the clicking noise comes from the small box with the wires leading into it, as i mentioned it simply clicks when i push the tilt up down button...

All wires look untouched and 20amp fuse is fine in the main red power wire, although there are a black wire, blue wire another red wire visibly i cant see anything wrong but im unsure to all this wish i had manuel tilt but i guess just one of those things any help or trouble shooting advice very helpful thanks for your time.

Click here to post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

Revs Die on Yamaha

by Mike Liitiainen
(Launceston, tasmania)

Howdy guys, bought a boat a couple of months back, and have had a few problems. After a few hundred meters at wot, the revs died back, until eventual stall. Would always restart. Fuel tank, lines, connectors replaced. Carbies were cleaned (absolutely filthy), motor serviced, at this point also noticed throttle advance clip was broken, and so was replaced. All work done by yamaha dealer. On the water today, boat was magnificent, until late in the trip. Was crossing a mates wake in fairly rough conditions (was about 1/2 to 3/4 throttle (4000rpm) after the crossing, went to wot, and the revs died back to 2200rpm. Could not get anything more out of it. So i stopped and anchored and fished for a around 10 mins. Started her up again, and was fine. Seems when she bury's into a trough or wave, she dies. any ideas?

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

yamaha v-max 150

I have a 1998 Yamaha V-Max 150 outboard. I just purchased the boat and it ran fine when I bought it. I took it out last week and noticed when going from about half to full throttle, the motor bogs briefly before running out at full throttle. This is the only time it bogs down, otherwise it runs and idles fine. I have no idea what the problem is..Help please..

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.

YAMAHA 150 PRO V OUTBOARD ENGINE

MY YAMAHA PRO V 150 RUNS GOOD BUT AFTER RUNNING A WHILE AND THEN STOPPING WILL NOT TRIM UP. I HAVE SPRAYED THE INJECTORS AND IT WILL TRIM UP. BUT I HAVE 1 SPARK PLUG THAT IS DRY WHEN I CHECK IT. I JUST BOUGHT THIS BOAT AND WAS TOLD IT SAT UP FOR ABOUT 3 YEARS. ANY SUGGESTIONS

Click here to read or post comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FISHING and BOATS FORUM.